Az új ellenzék bukdácsolása

2015/01/03. - írta: magyarprolitika

Lassan már minden hétre jut egy tüntetés. Péntek este az Operaháznál demonstráltak, MostMi nevezetű csoport szervezésében. Meglepő módon a rossz idő ellenére ismét egy jelentősnek mondható tömeg gyűlt össze. Innen is látszik, hogy sikerült megszólítani a polgárokat.

A kérdés mire mennek vele.

 

Halhattunk sok kínos beszédet, amik nem hatották meg az embereket. Somody Bernadette ugyanazt elmondta, amit a többi szónok az előző megmozdulásokon, rosszabbul előadva. Várady Zsolttól semmi lényegeset nem tudtunk meg, egy új közösségi oldalon dolgozik. Vágó Gábor beszéde volt egyedül értékelhető, ő szinte már rutinos rókának számít a színpadon. Kimondta, amit még más nem, nem elég szidni a rendszert, jobbat kell tudni felmutatni helyette. 

Ennek az egész tüntetéshullámnak ez lett volna a lényege, felmutatni egy vállalható alternatívát. Aki követte az elmúlt eseményeket tudhatja már, hogy ez nem sikerült. Van egy dühös tömeg, sok tüntetés, harmat gyenge szónokok, akik nem tudnak jobbat mutatni. Ezeknek az embereknek jogosan van elegük a megelőző 25 év politikájából, készen állnak a változásra, de nincs, aki megragadja ezt a potenciált. Az ellenzéknek nevezett inkompetens pártok semmivel se jobbak a Fidesznél, ugyan úgy alkalmatlanok a kormányzásra. Várhatóan lesznek még megmozdulások, kimennek orbántakarodjozni néhányan, de utána hazamennek aludni. Ha nem sikerül legalább egy meghatározó embert kiállítani, vagy kezdeni valamit a tömeggel, akkor az új ellenzék jövőre már sehol sem lesz.

9 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarprolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr627036665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muzsikok közt 2015.01.04. 18:25:46

Ez tök olyan mint 2011 újratöltve, csak a fénymásolat mindig halványabb.

jet set 2015.01.04. 18:58:36

Pontosan ez a probléma. Nem elég az, hogy orbántakarodj, meg minden szar és korábban is szar volt. Kellene egy reális alternatíva. Van 3 év, lennének szakemberek, akik reális, végrehajtható programot lennének képesek letenni. De nem teszik. Anélkül pedig lesz hetente párezres tüntetés mindenféle eredmény nélkül.

J.László 2015.01.04. 19:24:52

A "demokratikus ellenzék" mögött nincsen igazi népi támogatás. Ezt ők is tudják, ezért nem bíznak az egészben ők maguk sem.

pokesz70 2015.01.04. 19:26:45

Nem gondolom, hogy a mostani helyzetben bármilyen új politikai szereplőtől is többet lehetne elvárni, mint hogy a célokat megfogalmazzák. Komolyan azt gondoljátok, hogy reális elvárni egy pár hónappal ezelőtt elinduló és még nagy mértékben koordinátlan civil megmozdulásoktól, hogy már most teljes egységben, párt(ok)ként működve komplett programokkal álljanak elő és még egy pontos akciótervet is készítsenek Orbán leváltására?
A tüntetésekre én azért megyek el, mert ország-világ előtt ki akarom nyílvánítani, hogy megdöbbent és iszonyít és igen, valahol a lelkel mélyén ijeszt is a mostani rendszer (nem rezsim!). Hogy az álságosan megszerzett 2/3 mögött nincs egységes választói akarat és hogy a 2/3 sem jogosít fel senkit arra, hogy a saját népe ellenében hozzon európai értelemben véve teljesen abszurd döntéseket. Van még több, mint 3 év felépíteni egy sokak által elfogadható és támogatható értékrenddel, világlátással és politikai-társadalmi-gazdasági programmal rendelkező pártot. Én nem hiszem, hogy 2018 előtt el lehetne zavarni Orbánt. A kritikus tömeg már most is meglenne, ha nem lenne ennyire szétszakadva az ország. Vannak az EU-szkeptikus, nacionalista, a baloldallal keményen szembenálló szélsőjobboldali elégedettlenség, vannak ugye a városi értelmiségi tüntik és van kb 3 millió, a létminimum alatt élő ember, akik kellőképpen meg lettek félemlítve ahhoz, hogy felemeljék a szavukat. Ezek sohasem fognak beállni egy politikai akarat mögé, még akkor sem, ha az az akarat közös: leváltani Orbánt. Az osszd meg és uralkodj tökéletes megvalósítása, Orbánnak is 12 évébe tellett, mire felépítette.

Sir Galahad 2015.01.04. 19:31:40

'ismét egy jelentősnek mondható tömeg gyűlt össze' - az alapprobléma az, hogy még csak ez sem igaz. Egy 1,7 milliós városban pár ezer ember tüntetése nem nagy durranás. Hamvába holt erőlködés.

Muzsikok közt 2015.01.04. 19:55:54

@pokesz70: Pártot úgy lehet építeni, ha vannak megoldatlan problémák, amikkel senki nem foglalkozik, és ezekre van vmilyen alternatív válasz. Igy épült fel a Jobbik, már több mint 10 év alatt, és még ők sem kormányképesek.

A baloldallal csak a kisebb baj, hogy egymmással is veszekednek, és nemigen hallatszik más program az orbántakaroggyon kívül. A nagyobb baj az, hogy a vezetőik régi arcok, akiknek ha lennének elképzeléseik, akkor is, sokan emlékeznek még rá, hogy ezekből mit valósítottak meg.

dr kíváncsivagyok 2015.01.04. 22:09:16

Majd kialakul , várd ki a végét... Figyelj március idusára...

Andy73 2015.01.04. 22:16:40

"Az ellenzéknek nevezett inkompetens pártok semmivel se jobbak a Fidesznél, ugyan úgy alkalmatlanok a kormányzásra."

Pontosabban: sokkal rosszabbak és alkalmatlanabbak. Ezért vannak fényévekre leszakadva.

Ballib Cenzúra · http://ballibcenzura.blog.hu/ 2015.01.04. 22:31:59

Két választásuk van a tüntetőknek.

Vagy beveszik Gyurcsányékat, és az MSZP-t, mint a Milla régen, és a többség ugyanúgy megmutatja 2018-ban hogy rohadtul nem kér senki Gyurcsányékból, mint 2014-ben.

Értem hogy sokak szerint a Fidesz rosszabb, mint az MSZP, de mégtöbb ember szerint meg jobb a Fidesz, mint az ELKÚRÓK bandája.

És ezek nem fogják hagyni hogy Fletó visszatérjen.

Vagy nem veszik be Gyurcsányékat, hanem kijelentik most, hogy nem kérnek belőlük, és nélkülük akarnak egy se Fidesz se MSZP formációt felépíténi 2018-ra.
Ez a nehezebb út, de az egyetlen járható.

Én legalábbis bárkire leszavazok, hogy ne nyerjen az MSZP vagy Gyurcsány.
És elegen vagyunk.

Ha nem veszik be őket a buliba, már adom is a voksom, az új civil kezdeményezésre.

Ennyi a sztori.

A civilek vagy bezárkóznak a ballib táborba, vagy nem.
süti beállítások módosítása