Merkel anyó látogatása

2015/02/03. - írta: magyarprolitika

Orbán Viktor és a kancellár asszony is elégedetten zárhatta a tegnapi napot.

Nem telhet el nap tüntetés nélkül, ezért a MostMi csoport szervezett egy demonstrációt január 2-ára. Előre be volt jelentve, viszont a TEK végül nem engedélyezte a rendezvényt. Biztonsági okokra hivatkoztak, viszont azért itt más állt a háttérben. Drága vezérünk nyilván nem örült volna annak, ha Európa egyik legbefolyásosabb vezérét ilyen hangulat fogadná. Végül nem adták fel,megtartották máshol pár száz fő részvételével.

Első percekben már elkezdődött a nyalizás, ami rosszul sült el. Protokoll szakértő szerint a miniszterelnök hibát követett el Merkel kézcsókjával.

Zárt ajtók közt folyt a tárgyalás, azonban mai napon több téma is napvilágra került. Siemens beszáll Paks 2 menedzsmentjébe. Lehetséges, hogy BMW hazánkba jön. Ami szinte biztos, Mercedes újabb gyárat készül építeni. Mátrai Erőműbe 50%-os tulajdonrészt szerez az állam.

A sajtótájékoztatón semmi meglepő nem történt. Kisebb utalásokkal, kijelentésekkel oda szúrt Viktornak, de nem bírálta erőteljesen a kormány politikáját. Legfőbb téma az orosz-ukrán kérdés volt. Merkel látogatásának főbb célja az lehetett, hogy megnyerje az ország támogatását a további Oroszország elleni szankcióhoz. Orbánnak nem lett volna szerencsés támadnia Putint, hiszen az államfő nemsokára hazánkba látogat. Próbált óvatosan fogalmazni, hangsúlyozta Magyarország függőségét az orosz gáztól.

Angela nem tudott mit kezdeni az illiberális demokrácia fogalmával. Meglepő arcot vágott, láthatóan nem örült annak, amit Viktor mondott.

 

Összességében mindenki elégedett lehetett. Orbán megkapta, amit akart, német befektetőket, akik új munkahelyeket teremtenek. Merkel pedig eleget tett a német sajtó elvárásainak. Nem igazán érdekli a magyar politikai helyzet, a gazdasági kérdésekkel foglalkozott. Egyáltalán nem zavarta, hogy magyar részről csak az MTVA kérdezhetett. Próbált gesztusokat tenni azért, mint például a civilekkel való párbeszédre. Na, majd meglátjuk mi lesz belőle!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarprolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr347136425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása