Egész Európa gyászol

2015/01/07. - írta: magyarprolitika

Még mindig a történések hatása alatt állok. Ma Párizsban példátlan terrortámadás történt, előre megtervezett kivégzésnek 12 halálos áldozata volt,4-en súlyosan megsérültek. Az elkövetők szélsőséges muzulmánok voltak, profi felszereléssel rendelkeztek. Charlie Hebdo szerkesztőségében hidegvérrel gyilkoltak, bosszút akartak állni a provokatív karikatúrák miatt.

Remélem mindenkinek sikerül feldolgoznia és megértenie milyen üzenettel, jelentőséggel bírnak a mai események. A szólásszabadság, független sajtó ellen indítottak háborút. Ezek a demokrácia alappillérei, és most megingottak. Ijesztő, hogy a kontinens egyik legfejlettebb terrorelhárítása kudarcot vallott. Európának egységesen kell fellépnie a támadás ellen, lépésekre van szükség. Előre is félek a válaszcsapástól, ami hatással lehet az egész világra. Higgadtnak kell maradni, könnyen eldurvulhat a helyzet.

Szerda este tömegek vonultak az utcára több fővárosban is, hogy kifejezzék a szolidaritásukat.

Stefano Bottoni szavai: "Ami ma Párizsban történt, nem egy egyszerű terrorcselekmény, hanem egy újabb háborús deklaráció mindaz ellen, amit megfáradt európai civilizációnk több évszázad munkájával tudott összerakni. A keresztény és zsidó hagyományokat. A tolerancia és a kölcsönös tisztelet mindennapi gyakorlatát. Az erőszakmentességet."

Közleményt adott ki a Magyar Iszlám Közösség, amely felhívja a figyelmet, hogy az iszlám vallás elítéli a terrorcselekményeket!


"Szörnyű, és minden normális ember elborzad tőle. Szörnyű és borzasztó, mint ahogy minden terrorcselekmény az, bárkinek vagy bárminek a nevében követik is el.
Nem győzzük elégszer, újra és újra elmondani, hogy attól még nem muszlim egy terrorista, hogy az Iszlámra hivatkozva követ el bűncselekményt. A terrorista az terrorista, a terroristának a terror a vallása.
Nem győzzük elégszer, újra és újra elmondani, hogy az Iszlám alapjában véve és általánosságban is tiltja a terrorizmust, annak minden formáját, történjen az emberek vagy akár tárgyak, épületek ellen… a Korán szerint (5:32), aki megöl egy ártatlant, az olyan mintha az egész emberiséget ölte volna meg. Még háború idején is tilos a civileket megölni, vagy akár még egy fát is ok nélkül elpusztítani. Legalábbis az Iszlám szerint. De a terroristáknak a terror a vallása.
Vallásunkban büntetésük a tetteseknek halál lenne, ami véleményünk szerint kijár minden terroristának, aki ártatlan embereket öl meg! Közösségünk elítél, mint eddig is, minden terrorcselekményt, bárki is követi el!
Együttérzésünket fejezzük ki a legyilkoltak családtagjainak és Franciaország népének."

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarprolitika.blog.hu/api/trackback/id/tr727051623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása